Puhelinvaihde: 010 381 147
Osuuskunta Maitosuomi
Extranet login Extranet login
Osuuskunta Maitosuomi

Osuuskunta Maitosuomi

Osuuskunta Maitosuomi on Valio -ryhmään kuuluva maidonhankintaosuuskunta. Sen maidonhankinta-alueeseen kuuluu 61 kuntaa Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Pohjois-Hämeessä, Etelä-Savossa ja ruotsinkielisellä Pohjanmaalla.


Maitosuomi on muodostunut lähes 30 osuuskunnan sulautumisen tuloksena. Meijeriosuuskunta Milka fuusioitui Maitosuomeen 1.5.2014 ja viimeisimpänä Maitosuomeen on sulautunut Härmän Seudun Osuusmeijeri 31.12.2017.

Maidon hankinnan ja siihen liittyvien toimintojen ohella on Valio Oy:n omistajuus (15,7 prosenttia osakkeista) ja hallinnointi Osuuskunta Maitosuomen keskeisin rooli. Maitosuomi ja sen n. 1130 maitotilaa toteuttavat omalta osaltaan Valion laatuketjua. "Vastuu hyvinvoinnista" on valiolainen arvo, joka kattaa toimintaperiaatteet tilalta kuluttajan ruokapöytään. Tätä arvoketjua Maitosuomi toteuttaa ja vahvistaa.

Osuuskunta Maitosuomen ja sen maidontuottajien toimintatapa on eettisesti kestävää, oikeudenmukaista ja ympäristöä kunnioittavaa. Toiminnan perustana on tasa-arvoisuus, luotettavuus ja yksilön arvostaminen. Perusarvoksi on määritelty myös luotettavan ja taloudellisesti kannattavan maidontuotantoketjun luominen tuottajalta kuluttajalle.

Maitosuomen perustehtäviä ovat kannattavan maidontuotannon edistäminen, maidontuotannon eettisen ja laadullisesti luotettavan perustan turvaaminen, ympäristöstä ja eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen sekä toimiminen luotettavana ja uskottavana kumppanina maidontuottajille ja yhteistyökumppaneille.


Maitosuomen toiminnot:

  • Valio Oy:n omistus ja hallinnointi
  • alkutuotannon neuvonta, koulutus ja tiedotus
  • maidon tuotannon ja hankintatoimen kehittäminen
  • maidon keruu- ja siirtokuljetus
  • maidon tilitys ja jäsenasiat
  • maitotuotteiden ja tuotantotarvikkeiden myynti maidontuottajille
  • monipuoliset tuottajapalvelut maidontuottajille
  • vastaaminen maidon ja rehujen analysoinnista
  • maidontuotannon edunvalvonta Normilk –ryhmän ja maitovaltuuskunnan kautta

Osuuskunta Maitosuomi 2018
Kotipaikka: Jyväskylä
Hallintopaikka: Seinäjoki
Liikevaihto: 162 milj. €
Maidontuottajia: n. 1 130
Maidon vastaanotto: n. 364,2 milj. litraa vuodessa
Maitoautoyhdistelmiä: 15

 

Valio Oy