Puhelinvaihde: 010 381 147
Osuuskunta Maitosuomi
Extranet login Extranet login
Osuuskunta Maitosuomi

Ajankohtaista

Virkistävää sadetta odotellessa


31.07.

Okra Maatalousnäyttelyssä tapasin ison joukon Maitosuomen tuottajia kahden päivän aikana. Niin Okrassa, kuin pitkin kesää käydyissä keskusteluissa, on käsitelty kesän satonäkymiä ja tuotannon kannattavuutta. Säiden ja hintojen vaihtelut vaikuttavat aina maitotilan tulokseen. Näihin kumpaankaan maitotilallinen ei juurikaan voi vaikuttaa muuten kuin yrittämällä varautua tulevaan ennalta. 

 

Kuivuus ja helle ovat viemässä ison osan säilörehusadosta. Tilakohtaisesti menetykset voivat olla merkittävän suuria. Sateita on poutien välissä saatu vaihtelevasti. Joillakin tiloilla ja osassa Maitosuomen aluetta voi tulla lähes normaali säilörehusato ja viljasatokin kohtuullinen. Toisen säilörehusadon satonäkymät ovat pääosin ensimmäistä satoa paremmat. Kolmannelle sadolle on hyvät edellytykset, mikäli pian saadaan virkistävää sadetta.

 

Nyt jos koskaan on välttämätöntä selvittää kohta päättyvän kesän satojen määrät ja ominaisuudet sekä laatia suunnitelma, miten rehut saadaan riittämään talven yli. Vajaaksi jäänyttä säilörehumäärää voidaan täydentää korjaamalla viljakasvustoa kokoviljasäilörehuksi, joko itse viljeltyä tai toiselta viljelijältä ostettua.

 

 

Okra-näyttelyn Maitojuhlassa toimitusjohtaja Annikka Hurme kertoi Valion tulevaisuuden toimenpiteistä seuraavasti: ”Jatkossa keskitymme teollisuudessa edelleen tiukasti kannattavan kasvun luomiseen, lisäämme tehokkuutta kauaskantoisesti sekä vähennämme kustannuksia: Kustannussäästöohjelmamme on käynnissä jatkuvasti. Toisaalta tukeudumme vahvasti Valion tuotekehitysosaamiseen ja luomme kuluttajia kiinnostavia uusia tuotekategorioita.”

 

 

Syys-lokakuun vaihteessa järjestämme Maitosuomen Maitoakatemiaseminaarit Kuortaneella, Kauhajoella ja Jyväskylässä. Seminaareissa kuulemme Valion johdon näkemyksiä ja keskustelemme maidontuotannon tulevaisuudennäkymistä. Valion puheenvuoron jälkeen seminaarien keskiössä on keskustella niistä ratkaisuista ja keinoista, joilla kannattavuutta voitaisiin parantaa tilatasolla. Maitoakatemia seminaareihin kutsumme kaikkia tuottajiamme. Seminaarien ennakko-ohjelma on tässä kirjeessä. Toivotamme kaikki tuottajamme tervetulleiksi tapahtumiin. Voit osallistua siihen seminaariin, joka itsellesi parhaiten sopii. Tervetuloa!

 

 

Työntekijöitten työkyky ja hyvinvointi ovat osa yrityksen kilpailukykyä, myös maatilalla. Hyvä työkyky ja hyvinvointi voivat lisätä yritystoiminnan tuottavuutta ja sitä kautta parantaa kannattavuutta. Lyhyetkin irtaantumiset maatilan työstä virkistävät ja voimaannuttavat kiireisen ja työntäyteisen kesän aikana ja jälkeen. Mm. Maitosuomen aluetoimikunnat järjestävät virkistäytymishetkiä tuottajilleen. Niistä on ilmoituksia tässäkin kirjeessä. Eri aluetoimikuntien tapahtumiin kutsutaan osallistumaan kaikkia Maitosuomen tuottajia, pidemmänkin matkan päästä, mikäli se on mahdollista.

 

 

Hyvää loppukesää

Olavi Koskimäki


Takaisin uutisiin