Puhelinvaihde: 010 381 147
Osuuskunta Maitosuomi
Extranet login Extranet login
Osuuskunta Maitosuomi

Ajankohtaista

Valmakauppa kehittyy


01.02.

Viime vuonna panostimme merkittävästi Maitosuomen molempiin myymälöihin, sekä Jyväskylään että Seinäjoelle. Myymälöiden ilmeet uudistettiin ja meijerimyymälät brändättiin yhdessä muiden valiolaisten osuuskuntien kanssa Valmakauppa-brändin alle. Tänä vuonna työtä jatketaan. Osuuskuntien yhteinen visio toiminnalle on: Valioryhmän ostovolyymilla tehokasta hankintaa omistajayrittäjien taloudellisen menestymisen vahvistamiseksi.

 

Tämä tarkoittaa rivien tiivistämistä ostoissa ja entistä kurinalaisempaa toimintaa. Olemme käynnistäneet yhteisostoja Valion kanssa, jolloin saamme merkittäviä volyymietuja etenkin niissä tuoteryhmissä, joita käytetään myös Valion tehtaissa. Lisäksi saamme lisää ammattimaista otetta ostoihin ja hintojen seurantaan. Valio on mukana suurimpien elintarvikeyritysten yhteisessä ostorenkaassa, ja tämä tuo myös etuja jatkossa Valmakaupan ostoihin. Tuotevalikoimien tarkastelu on yksi tehokkuuden kasvattamisen ydinkohtia. Valikoima myymälöissä tulee varmasti jonkin verran pienenemään, vastaavasti verkkokaupasta saattaa löytyä entistä enemmän tarvikkeita. Tulemme herkällä korvalla kuuntelemaan asiakkaita, ja myös neuvonta on vahvasti mukana kun tehdään päätöksiä tuotevalikoimasta sellaisten tuotteiden osalta, joilla on vaikutusta maidon laatuun. Esimerkkeinä vaikka pesuaineet ja vedinkastoaineet.

Maitosuomi lisää myös tuotevalikoimaa, jatkossa pyrimme olemaan kilpailukykyisiä mm. siemenkaupassa. Kysykää aina tarjoukset myös omasta Valmakaupasta kun mietitte hankintapäätöksiä.

 

Markkinatilanteen kehittyminen

Maailmanmarkkinahinnat ovat kehittyneet suotuisasti viime kesästä saakka. Monet meijeriyritykset Euroopassa ovat onnistuneet nostamaan tuottajahintoja merkittävästi. FrieslandCampina Hollanissa ja Arla Tanskassa ja Ruotsissa ovat nostaneet tuottajahintoja 25 sentin tasolta noin 34 senttiin. Suomessa suurin ongelma on edelleen kotimarkkinan huono hintataso. Viime kuukaudet ovat kuitenkin vahvistaneet uskoa siitä, että toivoa paremmasta on jos uutta käännettä alaspäin maailmanmarkkinahinnoissa ei tule kovin nopeasti.

 

Reima Luomala

Toimitusjohtaja


Takaisin uutisiin