Puhelinvaihde: 010 381 147
Osuuskunta Maitosuomi
Extranet login Extranet login
Osuuskunta Maitosuomi

Ajankohtaista

Uusi vuosi, uusi mahdollisuus


01.01.

Uusi vuosi, uudet mahdollisuudet, toiveet ja haasteet, niin toiselle vuosisadalleen siirtyneellä Suomella, kuin sitä toistakymmentä vuotta vanhemmalla Valiolla. Maitotiloilla katse on siirtynyt vuoteen 2018, josta toivotaan edellistä parempaa. Monen tilan pitkässä historiassa vuosi 2017 oli ainakin säiden suhteen yksi huonoimmista.

 

 

Valio ja Osuuskunta Maitosuomi ovat ottaneet vuoden alusta käyttöön uuden laatu- ja tuotantotapauudistuksen. Uudistuksen tavoitteena on kertoa Valion asiakkaille ja kuluttajille meidän tuotantotavan vastuullisuudesta. Kuulumme ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon, Nasevaan. Vasikkamme nupoutetaan rauhoitettuna ja kivut hoidettuna sekä lehmiemme sorkat on hoidettuna, muutamia asioita mainitakseni. Syksyn vastuullisuuskoulutuksissa meistä on käynyt melkein 900 tuottajaa, 670 tilaa. Valmassa olemme vastanneet itsearviontikyselyyn. Jos kaikki on kunnossa, saamme maidonhintaan sentin korotuksen vastuullisuuslisänä.

 

Osuuskunta Maitosuomi käynnistää myös Maitoakatemia pienryhmäkoulutukset. Me tuottajat olemme toivoneet tällaisia pienryhmäkoulutuksia enenemässä määrin. Ryhmiä perustetaan ainakin talous- ja investointi sekä rehu ja utareterveys asioiden ympärille, vähän eri puolille osuuskunnan aluetta.

 

Meidän jokaisen tulee huolehtia itsestämme ja jaksamisestamme. Näin sydäntalvella siihen on mahdollisuus, pitää pidempi lomajakso, liikkua luonnossa. Jokaisella meillä on omat keinot millä lataamme akkujamme, siihen pitää ottaa vain oma aikansa.

 

Marraskuun viimeisenä päivänä Osuuskunta Maitosuomen edustajisto kokoontui kokoukseensa. Kokous valitsi erovuoroiset hallitusjäsenet Esa Kotalan Lapualta ja Kyösti Anttilan Kurikasta uudelle kolmivuotiskaudelle. Anu Fräntilä ja Pentti Santala olivat pyytäneet eroa hallituksen jäsenyydestä ja sen kokous heille myönsi. Heidän tilalleen valittiin yksimielisesti Hannu Hokkanen Kangasniemeltä ja Antti Saari Lapualta. Onnittelut vielä kerran uusille hallituksen jäsenille.

 

Koska edustajiston puheenjohtaja tuli valituksi hallitukseen, kokous päätti, että uusi puheenjohtaja valitaan seuraavassa edustajiston kokouksessa huhtikuun lopussa. Osuuskunnan sääntöjen mukaan kokouskutsussa pitää olla maininta puheenjohtajan valinnasta. Siihen asti allekirjoittanut hoitaa puheenjohtajan tehtäviä varapuheenjohtajan paikalta.

 

Joulukuun puolessa välissä hallitus kokoontui ensimmäisen kerran edustajiston kokouksen jälkeen. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Esa Kotala, hän jatkaa tehtävässä. Uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin Hannu Hokkanen. Muut hallituksen jäsenet ovat Kyösti Anttila, Ari Pirttiniemi, Antti Saari ja Henrik Strandberg.

 

Erittäin hyvää alkanutta vuotta 2018 kaikille.

 

Paula Kaleva

Edustajiston varapuheenjohtaja


Takaisin uutisiin