Puhelinvaihde: 010 381 147
Osuuskunta Maitosuomi
Extranet login Extranet login
Osuuskunta Maitosuomi

Ajankohtaista

Elintarvikkeiden laatuvaatimukset ja vastuullinen tuotanto


29.07.

Julkisuudessa on ollut vilkasta keskustelua siitä, että Suomeen tuotavat elintarvikkeet tulisi täyttää samat laatuvaatimukset, mitkä asetamme kotimaiselle tuotannolle. Tällöin tarkoitetaan nimenomaan vastuullista tuotantoa ja eläinten hoitoa. Hallituksen taholta on luvattu, että julkisissa hankinnoissa tullaan tekemään tämänsuuntaisia päätöksiä. Tässä ei ole kysymys kilpailun rajoittamisesta, vaan siitä että kaikki toimivat samoilla pelisäännöillä. Näin toimitaan jo Ruotsissa, missä julkisille hankinnoille on määritelty tiukat kriteerit, myös meillä on tällä hetkellä vaikea täyttää näitä vaatimuksia.

 

 

Valioryhmässä ollaan uusimassa laatujärjestelmää ja korostamassa ja viestimässä niitä hyviä osioita, joita meillä jo on olemassa. Lisäksi uusina asioina on tulossa mukaan mm. nupotus kivunlievityksellä ja Naseva-jäsenyys. Näillä toimilla voimme vastata asiakasvaatimuksiin ja kuluttajien toiveisiin. Suomalaisen maidontuotannon mielikuva kuluttajien silmissä on hyvä, meidän täytyy kuitenkin koko ajan vaalia ja parantaa tätä mielikuvaa omilla toimillamme. Mikään ei ole itsestään selvyys.

 

 

Syksyn aikana pidämme hyvin kattavasti Maitosuomen alueella Maito-ja karjapäiviä, joissa tullaa kertomaan laatujärjestelmäuudistuksesta ja kuuntelemaan omistajien kommentteja, ja vastaamaan kysymyksiin. Tilaisuuksissa on mukana runsaasti Maitosuomen edustajiston ja hallituksen jäseniä.

 

 

Kesäaika on tiukkaa työnteon aikaa, rehusadon onnistuminen määrittää koko sisäruokintakauden onnistumisen ja kustannustason. Suuresta työmäärästä huolimatta muistakaa myös rentoutuminen ja omien akkujen lataaminen. Maitosuomen alueella on ollut paljon tapahtumia kesäaikakaan, ja vielä elokuussakin on muutamia tulossa. Osallistukaa. Olemme suunnittelemassa ensi vuodelle Maitosuomen perhepäivää Härmän Power Parkkiin 15.7.2017. Laittakaa tämä kalenteriin jo nyt. Tulemme tekemään siitä hienon yhteisen koko perheen juhlan.

 

Hyvää kesää toivottaen

Reima Luomala

Toimitusjohtaja


Takaisin uutisiin